Informàtica

TCS: Cisco CCNA – 2001-2002

Durant l’any 2000 les estadístiques apuntaven que en els propers anys hi hauria una creixent demanda de tècnics de xarxes a l’Estat Espanyol.

En aquella època, la UOC va saber veure el nínxol, va integrar el CCNA en un curs de postgrau i va organitzar el programa per tal de poder fer-lo en només un any en comptes dels dos anys per als quals està pensat. Finalment i de forma excepcional va ofertar aquest postgrau als que en aquell moment encara estàvem estudiant la carrera, i a més donat que era el primer any ens va costar quasi a meitat de preu.

Un cop acabat, a més, ens van donar uns Voucher amb un descompte important pels interessats a fer l’examen oficial de Cisco un cop aprovat el Postgrau.

El TCS és el treball final del CCNA i es tracta de dissenyar la xarxa per una de les seus amb varis edificis d’una escola en base a certes especificacions. La presentació la vaig fer en HTML i avui l’he trobat, aquí us la deixo per qui li vulgui fer un cop d’ull.

Heu de tenir en compte que jo era el primer cop que feia un disseny d’aquest estil i a més no disposava de cap exemple previ per fer-me una idea de com hauria de ser.

També us adonareu que s’hi utilitzen tecnologies que a dia d’avui estan una mica obsoletes com Frame Relay, PPP o l’RDSI però formaven part de l’especificació. També estava emergint Gigabit Ethernet sobre parell trenat així com el 10 Gigabit sobre fibra, però si agafeu els esquemes i multipliqueu les velocitats dels segments de la LAN per 10, la cosa ja s’acostaria més als temps actuals.

2 thoughts on “TCS: Cisco CCNA – 2001-2002

  1. Sembla molt complet, molt interesant pel curs que estic fent, wahahaha : D

    Gracies mestre. Quan tingui una estona m’ho miro amb atenció.

  2. Ja t’ho vaig dir, que com a mínim et serviria per fer-te una idea i agafar exemples 😉

Comments are closed.